Sposób przygotowania

Pierwsze 4 składniki zagotować i ostudzić. Po ostudzeniu dodawać kolejno 6 żółtek i 2 szklanki mąki wymieszane z 3 łyżeczkami proszku do pieczenia[ucierać pałką]. Na koniec dać pianę z 6 białek i delikatnie wymieszać.
Na blachę wyłożyć połowę ciasta,na to kłaść kupkami masę kokosową i przykryć resztą ciasta. Piec około 50 min. Według mnie jest dobre kiedy zaczyna odstawać od brzegów blachy,gdyż każdy piekarnik piecze inaczej
Masa kokosowa: 4 białka ubić na sztywno i dodawać ubijając 20 dag cukru,na koniec wsypać 20 dag kokosu,wymieszać.
Po upieczeniu i wystygnięciu można polać polewą i udekorować kokosem lub posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    masz super przepisy na wszelkie słodkości:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    wygląda super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    ciekawe połączenie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    przy dzisiejszej deszczowej pogodzie takie ciacho i kawa to spełnienie marzeń :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    ale on pysznie wygląda :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !