Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka kakaowo-migdałowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
smalec 15 dag
cukier puder 1 szkl
ocet winny 2 łyżki
śmietana 3 łyzki
kakao 2 łyżki
migdały mielone 5 dag
cukier waniliowy 2 łyzeczki
żółtko jajek 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka kakaowo-migdałowe

Na stolnicę przesiać makę, wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Nastepnie dodać smalec, cukier puder, cukier waniliowy i dokładnie przesiekać nożem. Wlać śmietanę, dodać żółtka, migdały, ocet i zagnieśc ciasto. Włożyć do lodowki na 1 godzinę. Brać po kawałku ciasta i przepuszczać przez maszynkę wyposażoną w przyrząd do ciastek. Taśmę z ciasta kroić na ciasteczka, układać na przygotowanej blaszce. Piec około 20 minut w temp 170 stopni. Po upieczeniu przyozdobić według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 20.01.2013 12:48
Wyglądają wspaniale. Będę musiała kiedyś takie przygotować.
cooleczka 01.09.2012 12:30
wyśmienite
Ada-Gaba 19.01.2012 17:26
fajniutkie
RenataZ-et 11.09.2011 23:45
wyglądają apetycznie
jeta72 04.08.2011 19:43
pycha
Nina7 05.02.2011 15:25
pyszności
Monika193
Monika193 05.02.2011 10:01
ale smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak