Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać makę, wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Nastepnie dodać smalec, cukier puder, cukier waniliowy i dokładnie przesiekać nożem. Wlać śmietanę, dodać żółtka, migdały, ocet i zagnieśc ciasto. Włożyć do lodowki na 1 godzinę. Brać po kawałku ciasta i przepuszczać przez maszynkę wyposażoną w przyrząd do ciastek. Taśmę z ciasta kroić na ciasteczka, układać na przygotowanej blaszce. Piec około 20 minut w temp 170 stopni. Po upieczeniu przyozdobić według uznania.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale smaczne
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wyglądają apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    fajniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    wyśmienite
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyglądają wspaniale. Będę musiała kiedyś takie przygotować.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !