Sposób przygotowania

Patelnię o grubym dnia mocno rozgrzać bez tłuszczu. Wsypać wiórki kokosowe oraz posiekane migdały. Stale mieszając, przyrumienić je na złoto. Gdy zaczną zmieniać kolor, przełożyć na talerzyk. Odłożyć do wystudzenia. Zimne migdały i wiórki kokosowe wymieszać z dżemem morelowym oraz cynamonem. Następnie ostrym nożem ściąć wierzchy jabłek, a łyżeczką - ostrożnie, by nie uszkodzić ścianek owoców - usunąć środki z pestkami. Wydrążone jabłka napełnić przegotowanym farszem. Przykryć odkrojonymi wcześniej wierzchami. Na czterech kawałkach folii postawić jabłka posmarowane masłem. Zawinąć i piec na grillu ok. 40 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na pewno fajnie bedzie smakowało przy takim połaczeniu :)(
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    musi być pyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !