Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z nadzieniem kokosowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wiórki kokosowe 10 dkg
migdały 2 łyżki
dżem morelowy 4 łyżki
stopione masło 4 łyżeczki
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z nadzieniem kokosowym

Patelnię o grubym dnia mocno rozgrzać bez tłuszczu. Wsypać wiórki kokosowe oraz posiekane migdały. Stale mieszając, przyrumienić je na złoto. Gdy zaczną zmieniać kolor, przełożyć na talerzyk. Odłożyć do wystudzenia. Zimne migdały i wiórki kokosowe wymieszać z dżemem morelowym oraz cynamonem. Następnie ostrym nożem ściąć wierzchy jabłek, a łyżeczką - ostrożnie, by nie uszkodzić ścianek owoców - usunąć środki z pestkami. Wydrążone jabłka napełnić przegotowanym farszem. Przykryć odkrojonymi wcześniej wierzchami. Na czterech kawałkach folii postawić jabłka posmarowane masłem. Zawinąć i piec na grillu ok. 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hastalavista 07.09.2010 01:37
musi być pyszne :)
lucyna15
lucyna15 18.06.2010 09:14
na pewno fajnie bedzie smakowało przy takim połaczeniu :)(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak