Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oko Cyklopa (Bycze Oko)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb 1 szt.
jajko 1 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
czosnek 1 szt.
masło 2 łyżeczki
ketchup 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Oko Cyklopa (Bycze Oko)

Kromkę wydrążyć tak, aby pozostała sama skórka (może zostać trochę miąższu po bokach). Tak przygotowaną kromkę przyrumienić na patelni, ale bez tłuszczu. Natrzeć czosnkiem.
Na patelni rozgrzać masło. Położyć na nim kromkę, w \"wyskubany\" otwór wbić jajko. Smażyć, aż białko się zetnie (czyli najprościej mówiąc, aż otrzymamy sadzone jajco w chlebie).
Przełożyć ostrożnie na talerz. Posolić i popieprzyć, a ketchupem zrobić na środku czerwoną kropkę, która będzie udawała źrenicę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 17.03.2012 18:25
ha ha
bami 04.02.2011 21:48
Śmieszne :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak