Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka cielęcaP

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 łyżki
mleko 2 łyżki
masło 1 łyżeczka
sól do smaku
sok z połówki cytryny
włoszczyzna 1 (bez kapusty)
natka pietruszki 2 łyżki
cielęcina 1 z kością

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka cielęcaP

Mięso i włoszczyznę gotować we wrzątku przez 50 minut. Gdy będzie miękkie wyjmujemy i kroimy, a wywar przecedzamy i odparowujemy aby zostało ok. 400 ml. Wywar zaprawiamy mąką wymieszaną z mlekiem, gotujemy, wkładamy pokrojone mięso aby się zagrzało. Po zdjęciu z ognia wlewamy sok z cytryny, dodajemy masło i natkę. Podajemy w kluseczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 17.01.2012 13:10
pycha
bernadetta2 27.04.2011 10:23
ciekawe
bernadetta2 27.04.2011 10:23
ciekawe
bernadetta2 27.04.2011 10:23
ciekawe
bernadetta2 27.04.2011 10:23
ciekawe
bernadetta2 27.04.2011 10:23
ciekawe
bernadetta2 27.04.2011 10:23
ciekawe
bernadetta2 27.04.2011 10:23
ciekawe
bernadetta2 27.04.2011 10:23
ciekawe
bernadetta2 27.04.2011 10:23
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak