Sposób przygotowania

Piersi kroimy na kotlety, delikatnie tłuczemy tłuczkiem do mięs. Suszone pomidory kroimy w kosteczkę, czosnek przeciskamy przez praskę. W misce układamy kawałki mięsa, dodajemy czoenek i pomidory olej- najlepiej wykorzystać zalewę z pomidorów, będą wtedy najbardziej aromatyczne. Dodajemy również ocet, miód i zioła. Wszystko razem mieszamy i zostawiamy mięso w zalewie co najmniej na 2 godziny, a najlepiej na całą noc.
Grillujemy lub smażymy na patelni grilliwej po obu stronach, aż mięso będzie gotowe.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ach, kiedy w końcu będę miał patelnię grillową, żeby robić takie cuda...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !