Sposób przygotowania

Wszystko razem wrzucamy do miski i miksujemy chwilę, wylewamy na posmarowaną tłuszczem i posypaną kasza manną (lub bułką tartą) blachę i pieczemy około 40-50 minut w 180 stopniach. Czas pieczenia zależy od piekarnika.
Masa Grysikowa (z kaszy manny): 2 szklanki mleka i 3 łyżki grysiku(kasza manna) ugotować na gęsto, ostudzić. Pół kostki masła utrzeć z 1 szklanką cukru pudru, do tej masy dodawać po jednej łyżce grysiku. Tak przygotowaną masą przekładać piernik, tylko te proporcje trzeba chyba pomniejszyć, ponieważ ta masa jest na dużą blachę.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    pychota:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !