Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 10 dag
czosnek 4 zabki
śmietanka 150 ml
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 1 (z ogórków kiszonych)

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały

3 szklanki wody oraz zakwas z ogórkow zagotować. Mąkę rozmieszać w małej ilości zimnej wody, wlać do zakwasu z wodą i zagotować, Dodać drobno posiekany czosnek, śmietankę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Boczek wytopić na patelni. Podawać z ziemniakami okraszone usmażonym boczkiem. Można posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 09.04.2013 09:44
Takiego nie robiłam.
Monika193
Monika193 22.07.2011 21:50
pyszny
Natalia/tubisiek 02.05.2011 21:53
fajny
Ela_kocht_gern! 24.03.2011 17:09
ciekawy przepis- trzeba spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak