Sposób przygotowania

Ryż ugotować w torebkach w wodzie z dodatkiem 2 łyżek oleju, kostki bulionowej i 1 łyżeczki soli ok.12-15 min.,torebki wyjąć, osączyć. Wysypać z torebek na dużą miskę i rozmieszać widelcem, aby się nie posklejał, wystudzić.
Piersi umyć , osuszyć ,przekroić w poziomie , posypać solą i pieprzem i obsmażyć na rumiano na oleju z obydwu stron , podlać 1/4 szklanki. wody i dusić na małym ogniu przez 15 min.,aby mięso było miękkie, a płyn odparował - wystudzić - pokroić w kostkę.
Cebulę pokroić w kostkę i wrzucić ją do zagotowanej zalewy z ogórków konserwowych na 1-2 min.(jest to dobry sposób na smakowitą cebulę także do innych sałatek),odcedzić i wystudzić. Paprykę , ogórki i odsączonego ananasa pokroić w kostkę. Odsączyć seler konserwowy i kukurydzę. Zieleninę pokroić. Wszystkie składniki sałatki połączyć razem, dodać majonez, musztardę, sok z zalewy ananasowej oraz sól i pieprz, zieleninę. Wymieszać, doprawić i odstawić na kilka godzin do schłodzenia.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !