Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Woreczki kapuściane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 10 liści
mięso mielone 400 g
sól
pieprz
jajko 1 szt
szczypiorek
sos pomidorowy
ryż 1 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Woreczki kapuściane

Liście kapusty, obgotować, mięso wymieszać z ryżem, jajkiem i przyprawami. Masę kłaść na liście, zebrać je u góry, obwiązać szczypiorkiem, włożyć do rondla, podlać wodą, dusić 20 minut. Polać sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak