Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukienia 1 sztuka
pomidor 2-3 sztuki
morele (mogą być suszone) 5-8 sztuk
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana

Obraną cukinię przekroić wzdłuż na połowę, łyżeczką wydrążyć starannie gniazda nasienia. W ich miejsce włożyć drobno pokrojone pomidory i morele. Posypać tymiankiem i majerankiem, posolić. Ponownie złożyć połówki, szczelnie zawinąć w posmarowaną olejem folię aluminiową, końcówki folii ścisnąć. Ułożyć na gorącym ruszcie, piec ok. 30-40 minut. Odwinąć z folii, podzielić na porcje. Przed podaniem posypać żółtym serem. W podobny sposób można przygotować faszerowane ogórki i bakłażany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta38 03.06.2011 09:10
extra
RenataZ-et 24.12.2010 23:09
Super smakuje!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak