Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z cielęciny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 1 kg
wątróbka 200 g
cebula 1 szt
bułka 1 szt
jajko 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
morele suszone 150 g
śliwek kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z cielęciny

Mięso pokroić, zalać szklanką wody, dodać cebulę i przyprawy, dusić 1 godz.
Dodać wątróbkę, dusić 15 minut.
Wyjąć mięsa, namoczyć bułkę, mięsa, wątróbkę i bułkę zemleć 3 razy, dodać jajka, przyprawić.
Połowę masy przełożyć do formy, położyć morele i śliwki, przykryć mięsem.
Piec 1 godz. w 180 stop.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak