Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z bitą śmietaną i galaretką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
śmietana 18-procentowa 500 ml
cukier puder 1 łyżka
cukier wanilowy 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżeczka
brzoskwinie w puszce 1 szt.
ananas w puszce 1 szt.
galaretka cytrynowa 1 szt.
rodzynki 3 łyżki
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z bitą śmietaną i galaretką

Na każde 0,25l kremówki: 1 łyżeczka żelatyny rozpuszczona w 1/4 szklanki gorącej wody, do tego roztworu wsypać trochę kwasku cytrynowego, ale ostrożnie, żeby nie wyszło za kwaśne!
Każde 0,25l śmietany osobno ubijać razem z cukrami, gdy będzie już prawie ubita wlać przestudzoną! (ma być zimna, żeby się nie zważyło) rozpuszczoną żelatynę i chwilkę ubijać jeszcze.
Biszkopta przekroić na pół, nasączyć sokiem z brzoskwiń lub ananasa, wyłożyć 2/3 bitej śmietany z pokrojonymi owocami, przykryć drugą połową, nasączyć troszkę, wyłożyć resztę ubitej śmietany, udekorować wedle uznania owocami, zalać tężejącą galaretką. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena/Madija 24.07.2012 10:07
pyszny
Misiabe 15.12.2011 18:07
fajnie wygląda :)
Agnieszka/picola 11.09.2011 22:25
dobre
eli82 04.07.2011 09:09
ślinka leci :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak