Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z ryby

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 4 kostki
pieczarki 6 szt
cebula 1 szt
mąka 1 szkl
mleko 1 szkl
jajko 2 szt
sól do smaku
natka pietruszki 5 łyżek
tłuszcz do smażenia w/g uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z ryby

Obrać cebulę , pieczarki i pokroić ,podsmażyć na patelni ,dodać drobno pokrojone w kostkę filety ,podsmażyć około 15 min,następnie z mąki ,żółtek i mleka wyrobić ciasto,dodać posiekaną natkę pietruszki,przyprawy do smaku i podsmażoną ,ostudzoną rybę,na koniec dodać pianę ubitą z białek,nieduże racuszki kłaść z ciasta na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Można podawać z sosem pomidorowym lub chrzanowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia32
Gosia32 30.03.2011 18:16
mniam;]
MAR3STA 12.02.2011 19:15
wyśmienite;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak