Sposób przygotowania

Wspomnienie dzieciństwa- galareta z nóżek wieprzowych. Małą golonkę i nóżki, opalić, wypłukać zalać wodą, posolić i gotować razem z liściem laurowym i zielem angielski. Po godzinie dodać cebulę i oskrobaną, całą marchew. Gotować dalej, aż mięso będzie miękkie a wywar dostatecznie esencjonalny. Wystudzić, obrać golonkę i nóżki z kości- mięso i skórki drobno posiekać. Popieprzyć, dodać pokrojoną w plasterki marchew i zalać przecedzonym wywarem. Schłodzić aż się zsiądzie. Podawać z odrobina octu i chlebem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Wspomień czar.
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    myślałam, że to prawdziwa meduza, a trafiłam na przysmak mojego męża;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    też mnie zmyliła ta nazwa ;) a taką galaretę bardzo lubię i często robię :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Jak to było dawno :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    apetyczne
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sundaytn

    specyficzne:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !