Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meduza rodem z PRL- u

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1 szt
ratki wieprzowe 2 szt
cebula 3 szt
marchew 2 szt
ziele angielskie 5 szt
sól do smaku
ocet 10 % 2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Meduza rodem z PRL- u

Wspomnienie dzieciństwa- galareta z nóżek wieprzowych. Małą golonkę i nóżki, opalić, wypłukać zalać wodą, posolić i gotować razem z liściem laurowym i zielem angielski. Po godzinie dodać cebulę i oskrobaną, całą marchew. Gotować dalej, aż mięso będzie miękkie a wywar dostatecznie esencjonalny. Wystudzić, obrać golonkę i nóżki z kości- mięso i skórki drobno posiekać. Popieprzyć, dodać pokrojoną w plasterki marchew i zalać przecedzonym wywarem. Schłodzić aż się zsiądzie. Podawać z odrobina octu i chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sundaytn 12.06.2011 18:08
specyficzne:)
PaniMISIOWA 28.05.2011 08:07
fajna
agnieszka214 21.05.2011 19:19
apetyczne
accee 06.02.2011 16:30
Jak to było dawno :)
Natalia/tubisiek 06.02.2011 09:44
też mnie zmyliła ta nazwa ;) a taką galaretę bardzo lubię i często robię :)
MAR3STA 05.02.2011 15:10
myślałam, że to prawdziwa meduza, a trafiłam na przysmak mojego męża;)
MAŁGORZATA108 04.02.2011 20:09
Wspomień czar.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak