Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

swojski schbowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 1 zabek
jajko 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
Papryka ostra mielona Prymat do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: swojski schbowy

Mięso umyć osuszyć pokroić na plastry każdy rozbić tłuczkiem na desce posolić popieprzyć i natrzec czosnkiem przecisnietym przez praskęoraz posypać papryką po chwili zamoczyć w roztrzepanym jajku z obu stron następnie otoczyć w bułce z obu stron
na rozgrzanej patelni podgrzać olej i na gorący kłaść panierowane kotlety po 5 minutach przewrócic na drugą stronę i po 5 minutach gotowe:) do zjedzenia :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 30.04.2011 21:40
tradycyjnie i smacznie
grazia1 13.04.2011 17:18
smaczny zawsze
alaaa 05.02.2011 18:02
prosto ,szybko a jak smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak