Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki wiśniowiec z galaretką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
rodzynki 3 łyżki
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki wiśniowiec z galaretką

Wiśniowa Pianka: Jedną galaretkę rozpuścić w 1 1/2 szklanki wody. Odstawić do stężenia. Ma być gęste, tak, że jeszcze da się mieszać, wtedy ubijamy mikserem na wysokich obrotach,
Według przepisu na Lekką Piankę zrobić dwie galaretki, trzecią zrobić według instrukcji podanej na opakowaniu.
Na biszkopt lub biszkopty wyłożyć piankę, schłodzić. Następnie wylać na wierzch tężejącą galaretkę, przyozdobić rodzynkami lub wydrylowanymi wisienkami z kompotu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 01.06.2012 00:23
Jeszcze chwila i będą wiśnie :)
Agnieszka/picola 15.08.2011 11:47
smaczne
Krystyna32 05.02.2011 12:13
suuuuuuuuuuuper !!!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak