Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KWAS CHLEBOWY

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 20 dkg.
miód 10 dkg.
woda 10 l.
chleb razowy 30 dkg.

Przepis i sposób przygotowania na: KWAS CHLEBOWY

Chleb zalać gorącą wodą, dodać cukier i miód. Wymieszać i pozostawić na 2- 3 dni w ciepłym miejscu, aby zakwasił. Następnie odcedzić płyn i zlać do butelek. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 04.09.2012 09:47
pycha
Margo1 13.02.2011 11:03
tak, bardzo łatwy
ziutula
ziutula 05.02.2011 00:32
jutro chcę ten kwas anstawić- czy na pewno aż 10 litrów wody?
ziutula
ziutula 05.02.2011 00:31
pamiętam jak dziadek latem taki kwas pił ..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak