Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KWAŚNICA

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg.
mięso wieprzowe 1,5 kg.
marchew 2 sztuki
pietruszka 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: KWAŚNICA

Pokrojone w średniej wielkości kawałki mięso zalać ok. 3 litrami wody i gotować. Po godzinie gotowania dodać warzywa, liście laurowych, pieprz i sól. Gotować dalej, aż warzywa zmiękną, dodać kiszoną kapustę. Wszystko razem gotować jeszcze pół godziny. Dodać czosnek. Kwaśnicę podawać z ziemniakami gotowanymi osobno. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 14.08.2011 11:59
dobre
MAR3STA 21.02.2011 16:17
wspaniała;)
eli82 05.02.2011 10:58
dobre!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak