Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bretonka

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1,5 szkl
boczek 10 dag wędzony
kiełbasa 15 dag
cebula 1 szt
mąka 1 łyżka
przecier pomidorowy 2 łyżki
majeranek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bretonka

Umytą, moczoną kilka godzin fasolę ugotować do miękkości.Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę wędzony boczek i cienką kiełbasę, dodać do fasoli. Następnie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać łyżkę mąki, zasmażyć, rozprowadzić zimną wodą, wymieszać z fasolą.Dodać przecier, przyprawy i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 27.01.2014 20:25
Baaaardzo lubie :)
Wafelek2601 12.01.2014 00:04
pycha jedzonko
Ada-Gaba 22.11.2013 08:00
bardzo lubimy
Alex_M 16.08.2013 12:54
bardzo lubie !:)
IKrakowianka 11.08.2013 21:21
bardzo lubię :)
IwonaKa 08.08.2013 11:19
pycha,bardzo lubię
Motorek 26.03.2013 08:36
też robię;)
wiola333 16.03.2013 09:53
bardzo smaczne
Katarzyna59 09.12.2012 11:22
super
dagmara020 06.12.2012 10:50
mniam
Renata22 04.12.2012 15:40
uwielbiam fasolkę ;)
Ewelina47 18.09.2012 09:03
ja nie bardzo lubię ale robię
Pani Domu 13.08.2012 18:21
apetyczna fasolka
Gosia20 27.07.2012 08:57
uwielbiam
IrenaM 10.06.2012 21:00
lubię taką fasolkę
MagdaXXX 12.05.2012 17:01
mniam mniam
Angelika10 03.05.2012 14:51
Pycha
Tika4444 27.10.2011 17:29
pyszna fasolka
pacpaw 20.09.2011 22:59
dawno nie robilem, a oglądając te zdjęcia bardzo apetyt wzrasta :o)
ElizaT 04.08.2011 23:26
lubię. Fajnie nazwałaś.
rzenia15 31.07.2011 15:40
uwielbiam
Justyna Jussstiii 17.06.2011 11:33
smaczne
ronald88 26.05.2011 07:31
super
Grazyna0211 14.05.2011 11:02
super
traktorek 26.04.2011 16:23
a może się wproszę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak