Sposób przygotowania

W jednej szklance zimnego, tłustego mleka rozmieszałam kakao, 2/3 łyżeczki cynamonu i mąkę ziemniaczaną - dokładnie żeby nie było żadnych grudek, dodałam ekstrakt waniliowy. Resztę mleka zagotowałam z cukrem a gdy zaczął wrzeć cienkim strumieniem dolałam rozmieszaną zawiesinę - gotowałam kilka minut cały czas mieszając. Rozlałam budyń do miseczek żeby nieco przestygł.
Na rondelku z niewielką ilością wrzącej wody ustawiłam miseczkę i wrzuciłam do niej pokruszoną czekoladę - podgrzewałam aż czekolada się stopiła a wtedy dodałam do niej trochę słodkiej śmietanki 12%, cynamon i kilka łyżek konfitury wiśniowej, wymieszałam i odstawiłam aby całość nieco przestygła. Następnie polałam masą budyń w miseczkach. Posypałam cukrowymi śnieżynkami. Podałam lekko ciepły bo taki lubimy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    sliczny
  • 5
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    pyszny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Wygląda na \"prawdziwie zimowy\".
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    choć zima już szczęśliwie za nami, to za takim budyniem można jednak potęsknić ;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aniapetr

    świetna propozycja dla dzieciaczków
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aniapetr

    świetna propozycja dla dzieciaczków
  • 2
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    ulubiony smak
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    pyszny deser,?licznie ozdobiony:-)
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    robię czasami też sama
  • 0
    img_20161006_081029_814
    Opublikowano

    Smaczna_B

    żadnej zimy tu nie widzę! dziwna nazwa!
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    był przyrządzany zimą i posypany gwiazdkami cukrowymi w kształcie płatków śniegu - stąd nazwa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !