Sposób przygotowania

Płatki migdałowe podsmażyć na suchej patelni.
Odlać pół szklanki mleka a resztę zagotować, dodając połowę cukru i uprażone płatki migdałowe. Drugą połowę cukru wsypać do rondelka i zacząć karmelizować- jak cukier się roztopi poczekać aż nabierze ładną bursztynową barwę zacząć powolutku wlewać do rondelka gorące(!) mleko z cukrem i mogdałami. Mieszać aż rozpuści się cały karmel.
W odlanej połowie szklanki mleka rozpuścić mąkę ziemniaczaną i maleńskim strumieniem wlewać na masę w rondelku, bardzo dokładnie wymeiszać i jeszcze gorący budyń przełożyć do dwóch salaterek. Polać syropem malinowym i posypać mielonymi migdałami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marines27

    Palce lizać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !