Sposób przygotowania

Ziemniaki, ugotowane, ostudzone i zmielone przełożyłam do miski. Dodałam koncentrat pomidorowy 30%, jajko i obie mąki a także przyprawę \"suszone pomidory z czosnkiem i bazylią\" oraz paprykę. Zagniotłam ciasto. Nastawiłam wodę w dużym garnku żeby się zagotowała, posoliłam. Zwilżonymi dłońmi odrywałam po kawałku ciast, wielkości niedużego orzecha włoskiego, formowałam kuleczkę i robiłam wgłębienie kciukiem tak tak w kluskach śląskich. Gotowe kluski wrzucałam partiami na wrzątek i gotowałam 1-2 minut od momentu wypłynięcia klusek na powierzchnię. Podałam z sosem koperkowo-śmietanowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    fajne :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Urozmaicone, tradycyjne kluseczki. Warto eksperymentować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wyglądają uroczo :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !