Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna z kaszą jęczmienną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryby słodkowodne 1 kg
pietruszka 2 szt
marchew 2 szt
seler korzeniowy 1/4 szt
por 1/4 szt
Liść laurowy suszony Prymat
ziele ang 2 szt
pieprz 2 szt
kasza jęczmienna 5 łyżek
śmietana 12% 1 szklanki
masło 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna z kaszą jęczmienną

Ryby dokładnie oczyścić, pozostawiając tylko mięso. Ugotować wywar z warzyw z dodatkiem liścia laurowego, pieprzu i ziela angielskiego. Przecedzonym wywarem zalać kaszę i gotować je do miękkości. Połowę warzyw z wywaru pokroić w paski. Wraz z masłem i pokrojonym mięsem ryb dusić 10 min, po czym połączyć z kaszą. Gdyby zupa okazała się za gęsta, można nieco dolać nieco wody. Doprawić solą, wymieszać ze śmietaną i podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak