Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka wieprzowa w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 500 g
tłuszcz
cebula 2 szt
mąka
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka wieprzowa w sosie

Wątróbkę obtoczyć w mące i usmażyć na tłuszczu.
Pod koniec smażenia osolić i popieprzyć.
Cebulę obrać pokroić na plastry, udusić na tłuszczu.
Usmażoną wątróbkę przełożyć do rondla, podlać niewielką ilością wody, dodać cebulę, przyprawy i dusić z 5 minut, na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka137 04.02.2011 23:00
Ciekawy pomysł na piątkowy obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak