Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik czekoladowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 4 szt
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 2 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
mleko 100 ml
krem do tortów czekoladowy 1 opakowanie
margaryna 80 gram
olej 0,5 szklanki
czekolada z orzechami 1 tabliczka
kiwi 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik czekoladowy

Do miski wsypać cukier,cukier waniliowy i zmiksować.Do puszystej masy wsypać 2 szklanki mąki,łyżeczkę proszku do pieczenia,3 łyżki kakao,wlać 0,5 szklanki oleju i 100 ml mleka.Wszystko dokładnie zmiksować i przelać do wysmarowanego masłem i posypanego mąką prodiża.Piec 50 minut.
Krem do tortów zmiksować ze szklanką mleka,następnie dodawać porcjami wcześniej utartą margarynę i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji.Masę wstawić do lodówki.
Upieczone ciasto przekroić na pół,ostudzić,nasączyć słodką herbatą z cytryną,przełożyć kremem czekoladowym.Ciasto wyrównać kremem,posypać całe startą czekoladą z orzechami.Przyozdobić owocem kiwi i wstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 23.08.2011 20:36
pycha
Edyta38 02.06.2011 12:21
extra ci wyszedł
Barbara/zuza22_85 06.05.2011 17:10
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak