Sposób przygotowania

Zalewamy 1 litrem marchewkę i cebulę , które wcześniej pokroiliśmy , do nich dodajemy przyprawy i gotujemy tak ok. 20 minut. potem niech przestygnie i następnie wymieszać z białym winem , solą . Następnie do tej marynaty wkładamy mięso i odstawiamy na parę godzin . Potem po namoczeniu tego schabiku wyjmujemy go i smażymy , podczas smażenia posypujemy bazylią , pieprzem kolorowym ziarnistym i wkładamy do brytfanki , podlewamy mięsko 2 szklankami tej marynaty , w której się moczyło oraz jeszcze wlewamy sok jabłkowy. Pieczemy 40 minut .Potem układamy ładnie cebulki po tych 40 minutach i jeszcze raz pieczemy 40 minut z tymi cebulkami od czasu do czasu podlewamy tym sosikiem . W między czasie sparzyć cytryny , jedną kroimy w plasterki , a ze skórki drugiej wyciąć wiórki . Po wszystkim wyjmujemy schab i chłodny kroimy na plastry przekładać plastrami cytryny i posypać tymi wiórkami .Przepyszne .

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !