Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z przecierem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron 0,8 kg
przecier pomidorowy 1 słoiczek
kiełbasa chuda 1 kg
kostka mięsna 1 szt
woda 0,75 litra
ziele angielskie 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
mąka pszenna 2 łyżki
sól do smaku
cebula 2 szt
olej 0,5 szklanki
papryka mielona 0,5 łyżki
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 2 przyprawa
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 płaska łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z przecierem

Makaron ugotować w osolonej wodzie,odcedzić i polać zimną wodą.
Do garnka wlać 0,75 litra wody,wrzucić kostkę mięsną,liście laurowe i ziele angielskie.
Na patelnię wlać olej,wrzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę i podsmażyć.Gdy kiełbasa się zarumieni dodać pokrojoną w kostkę cebulę,chwilę poddusić i wrzucić do garnka.Gotować wszystko na średnim ogniu i doprawić przyprawą do karkówki,papryką mieloną słodką,pieprzem ziołowym i solą.Po 10 minutach dodać przecier pomidorowy,zmniejszyć ogień.Do miseczki wsypać 2 łyżki mąki,dodać 1/3 szklanki mąki i wymieszać wszystko i porcjami dodawać do garnka.Całość zagotować i polewać na makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 22.04.2011 07:33
Tak jako nastolatka robiłam swoje pierwsze \"spaghetti\" - z kiełbasą ;) Było smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak