Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaczane łódeczki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
sól
oregano
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaczane łódeczki

1. Ziemniaki pokroić w grube paski (tak aby przypominały łódeczki). Posolić je i posypać pieprzem. Wrzucać na rozgrzany olej i usmażyć na złocisto (jak frytki)
2. Wyciągać łódeczki na ręczniki papierowe aby odsączyć je z nadmiaru oleju.
3. Posypać oregano.
4. Najlepiej smakują ciepłe ;) z keczupem lub sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 10.08.2011 09:15
fajne
motomaniak 20.07.2011 12:16
pyszneeeeeeeee
stokrotka 02.06.2011 16:34
pyszne
Adamorek 03.03.2011 20:43
lubię to

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak