Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bezy czekoladowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 4 szt
cukier puder 20 dag
mąka 8 dag
starta czekolada 12 dag
cukier waniliowy 1 szt
cynamon 1 lyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: bezy czekoladowe

ubic bialka n apiane, stopniowo dodajac cukier puder, do sztywnej piany wsypac czekolade, cukier waniliowy i cynamon, delikatnie wymieszac, blache do pieczenia bezow wysmarowac tluszczem, posypac maka, lyzeczka nakladac mal eporcje, piec 18 min w temperaturze 160 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 12.02.2013 20:34
czas spróbować
Madziela 10.01.2013 20:57
kuszace :)
Kuchareczka2 18.09.2012 20:17
znakomite
Izabela28 11.03.2012 15:47
bardzo lubię bezy, ale czekoladowych jeszcze nie jadłam:)
Anna133 14.02.2012 09:17
nigdy nie robiłam ;)
dorotka0000025 04.01.2012 15:08
dziekuje
Renata22 01.01.2012 18:34
fajne
krystyna24 10.12.2011 21:59
lubie ale ciezko sie je robi
ana00 08.12.2011 12:49
pomysłowo
MAR3STA 08.04.2011 22:43
muszą być pyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak