Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brązowy ryż z sosem pomidorowym z papryką i mielonym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 szt.
papryka czerwona 1 szt.
przecier pomidorowy 1/2 l
kotlety 2 szt.
ryż brązowy 100 g
olej 1 łyżka
zioła 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Brązowy ryż z sosem pomidorowym z papryką i mielonym

Ryż przyrządzić wg instrukcji na opakowaniu. Cebulkę podsmażyć na łyżce oleju, dodać pokrojoną paprykę, smażyć do miękkości. Zalać to przecierem, włożyć do całości pokrojone w niewielką kostkę mielone, doprawić i chwilkę smażyć, ale niedługo.
Ryż odsączyć, wyjąć z torebki, rozdzielić na 2-3 porcje. Na każdy talerz z ryżem wyłożyć porcję sosu, udekorować wedle gustu i smaku- u mnie ozdobą są pikantne ogórki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 16.07.2011 07:08
pycha
Zoso 12.03.2011 19:44
smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak