Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno (ubijałam ręczną trzepaczką), dodać cukier i dalej ubijać. Do otrzymanej masy dodać mąkę, mak, proszek do pieczenia, bakalie, roztopione masło i aromat. Wymieszać.
Piec około 50 minut (czasami krócej, zależy od piekarnika) w temperaturze 220 stopni. Można od góry przykryć folią aluminiową aby się za bardzo nie spiekło. Sprawdzić patyczkiem czy jest upieczone.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Fajnie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    super!!!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo lubię ciasta z makiem, zawsze przypominają mi jakieś święto, bo głównie na takie okazje robiło się makowce :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !