Sposób przygotowania

Wodę z cukrem i wanilią, zagotować, włożyć obrane i pokrojone na cząstki jabłka, ugotować. Brzoskwinie sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, włożyć do rondla wlać kilka łyżek wywaru z jabłek, zagotować. Ugotowane owoce wyłożyć do salaterek. Syrop z jabłek gotować do gęstości. Białka ubić na sztywną pianę. Naczynie z białkami położyć nad garnkiem z gotującą się wodą, ubijając połączyć z gorącym syropem. Ubijać aż masa będzie gładka. Pod koniec dodać sok z cytryny, wyłożyć pianę na owoce w salaterkach, ostudzić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    muszą być smaczne...mniam....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    mniam mniam :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszne owoce

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !