Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z wieprzowiny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 50 dag
cebula 2 szt.
papryka czerwona 2 szt.
olej 1 łyżka
sól
pieprz
zioła

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z wieprzowiny

Mięso wypłukać, oczyścić z błon, pokroić w grubą kostkę. paprykę umyć, pozbyć się gniazdek nasiennych, pokroić w paski. Cebulę obrać, wypłukać, podzielić na części. Na szpikulec nadziewać na przemian mięso, paprykę i cebulę. Szaszłyki posmarować olejem, oprószyć solą i ziołami. Piec na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 26.02.2011 21:12
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak