Sposób przygotowania

Kurczaka umyć, pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć szałwią i odłożyć na 1 godzinę w chłodne miejsce. Następnie włożyć do rondla, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem około 30 minut. Jablka obrać pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i włożyć do mięsa. Dusić do miękkości. Miękkie mięso wyłożyć na półmisek, obłożyć jabłkami i polać stopionym masłem. Podawać z ryżem i surówką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    ciekawy przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale smaczny obiad
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się super.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !