Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy pasztet

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 500 g
mięso drobiowe 300 g
marchewka 1
cebula 1
wątroba wołowa 300 g
pietruszka 1
jajko 2
majeranek
bułka 1
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
słonina 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: domowy pasztet

Wszystkie miesa kroimy w kostke, tak samo cebulę. Warzywa kroimy w plasterki. Wszystko wkładamy do garnak, dolewamy szklanke wody i gotujemy do miekkosci. Odcedzamy, w tym wywarze moczymy bulke i wyciskamy. Dodajemy do mieso i mielimy wszystko 2 razy przez maszynke.
Do zmielonej masy dodajemy surowe jajka i pokrojoną w małą kostkę słoninę. Przyprawiamy gałką muszkatołową, majerankiem, solą i pieprzem. Mieszamy i przekladamy do blacy wylozonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach niecala godzine.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 19.04.2012 21:27
oooo domowy pasztet. Pycha! :)
Renata22 08.12.2011 15:53
pycha
kochanyptysiu 04.02.2011 15:38
uwielbiam domowe pasztety!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak