Sposób przygotowania

Wszystkie miesa kroimy w kostke, tak samo cebulę. Warzywa kroimy w plasterki. Wszystko wkładamy do garnak, dolewamy szklanke wody i gotujemy do miekkosci. Odcedzamy, w tym wywarze moczymy bulke i wyciskamy. Dodajemy do mieso i mielimy wszystko 2 razy przez maszynke.
Do zmielonej masy dodajemy surowe jajka i pokrojoną w małą kostkę słoninę. Przyprawiamy gałką muszkatołową, majerankiem, solą i pieprzem. Mieszamy i przekladamy do blacy wylozonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach niecala godzine.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    uwielbiam domowe pasztety!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    oooo domowy pasztet. Pycha! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !