Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa żurawinowo- malinowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurawiny 4 szklanki
sok jabłkowy 4 szklanki
maliny świeże 2 szklanki
cukier 1/4 szklanki
sok z cytryny 2 łyżki
cynamon 1/2 łyżeczki
śmietanka 2 szklanki
mączka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa żurawinowo- malinowa

Żurawiny po umyciu wsypujemy do soku jabłkowego, podgrzewamy i gotujemy na małym ogniu przez kilka minut. Przecieramy przez sito razem z malinami. Zupę należy zagotować dodać cukier, sok z cytryny, cynamon i 1,1/2 szklanki śmietanki. Pozostałą śmietankę zmieszać z mączką, dodać do zupy i gotować na małym ogniu jeszcze kilka minut. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 07.10.2011 18:37
ciekawa
agata1722
agata1722 04.02.2011 17:08
lubię zupy na słodko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak