Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kakaowa w polewie czekoladowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka przenna 20 dag
mąka ziemniaczana 10 dag
cukier puder 2/3 szkl
masło 20 dag
jajko 4 szt
kakao 3 łyżki
mleko 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
aromat rumowy 1/2 łyżeczki
polewa czekoladowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kakaowa w polewie czekoladowej

Kakao, mąkę przenną i mąkę ziemniaczaną wymieszać. Aromat i proszek do pieczenia rozmieszać z mlekiem. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, dodając stopniowo jajka. Gdy utarte, dodać mąki i mleko, dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 30 minut w temp 180 stopni. Po upieczeniu i ostudzeniu, oblać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 08.10.2012 15:12
też taką robię
ankaryba 15.08.2011 17:58
chętnie zjadłabym kawałek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak