Sposób przygotowania

Wymieszać mąkę z solą, miękkim masłem , jajkiem i jogurtem. Wyrobić gładkie ciasto i wstawić na godzinę do lodówki.
Cebulę obrać i posiekac w drobniutką kosteczkę, zeszklić na patelni z łyżką masła. Mięso z rosołu- najlepiej kawalek kurczaka lub indyka, obrać z kości i skóry i posiekać, pokroić w drobniutką kostkę, marchewkę też z rosołu również pokroić w drobniutka kosteczkę. Mięso i marchewkę dodać do cebuli na patelni. Wymieszać z gęstym jogurtem naturalnym i posiekanym koperkiem i posiekaną natką pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Formę do tarty należy wyłożyć papierem do pieczenia, rozmwałkować ciasto i ułożyć je w formie. Ponakłuwać widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut.
Przygotować sos z roztrzepanego jajka i gęstego jogurtu naturalnego, soli i pieprzu do smaku.
Na podpieczony spód nałożyć farsz i zalać sosem.
Piec w 180 stopniach ok 30-40 minut,

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super pomysł :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    świetne! :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ciekawy torcik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna nazwa
  • 2
    original
    Opublikowano

    meg1984

    nie spotkałam się jeszcze z takim daniem
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    fajny pomysł na coś innego z rosołu
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    prosta i smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !