Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem brzoskwiniowo- jabłkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinia 0,5 kg
jabłka 0,5 kg
cukier 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: dżem brzoskwiniowo- jabłkowy

Z brzoskwin usuwamy pestki, a z jablek gniazda nasienne. Pokrojone owoce kroimy w kostke i prozymy. Jak nam sie rozgotuja to dodajemy cukier i meiszamy czesto. Gotowy dzem przelewamy do sloikow, mocno je zakrecajac i gotujac.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 05.12.2012 07:31
pyszności
Goya 03.12.2011 13:39
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak