Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO „PIJAK”

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wódka 3/4 szkl.
woda 1/4 szkl.
polewa czekoladowa 1 opakowanie
Krem:
budyń 1 torebka
masło 0,5 kostki
Ciasto:
białek 6 sztuk
cukier 1 szkl.
wiórki kokosowe 2 szkl.
mak 1 szkl.
biszkopty okrągłe 20 dkg.

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO „PIJAK”

Ubić pianę z białek na sztywno, dodać cukier. Utrzeć by cukier się rozpuścił. Dodać wiórki i mak - delikatnie zamieszać.
Piec około 20 minut w temp. 190 stopni C.
Na wystudzone ciasto ułożyć krem (budyń rozmieszany z masłem). Na krem kładziemy biszkopty moczone w wódce z wodą. Na koniec polać całość polewą czekoladową. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 29.12.2012 14:01
pycha
Ewelina47 04.04.2011 21:29
jutro wypróbujemy
Margo1 04.02.2011 16:43
jadłam , bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak