Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka wieprzowe w sosie własnym

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
cebula biała 3 szt.
olej do smażenia 1/2 szkl.
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka wieprzowe w sosie własnym

Żeberka pokroić na mniejsze kawałki i obsmażyć na oleju z każdej strony. Do garnka wlać ok.1 litra wody i przełożyć do niego podsmażone żeberka.Na oleju,który zostanie po podsmażaniu żeberek zeszklić cebul i przełożyć wszystko do żeberek.Posypać przyprawą i dusić ok. 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 12.07.2013 12:43
pyszne żeberka
Beata73 09.05.2012 13:54
super
Beata73 09.05.2012 13:54
super
Miki 26.02.2012 13:09
mniam
teresa18 22.02.2011 19:11
czasem lubie je zjeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak