Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem twarogowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 1 szkl
śmietana kremówka 200 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżeczek
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
aromat cytrynowy 1/2 łyżeczki
twaróg 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Krem twarogowy

Ser twarogowy przemleć przez maszynkę, utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Żelatynę rozmieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje wlać odrobinę wrzącej wody i wymieszać. Śmietanę ubić na sztywno, dodać żelatynę, aromat, wymieszać. Połaczyć z masą serową. Kremem tym przekładać ciasta i torty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 11.01.2014 15:04
pyszny krem
IlonaAlbertos 01.12.2012 17:41
Pyszny torcik musi być z takim kremem.
olkaaa 17.11.2012 10:54
bardzo fajny
Natalia/tubisiek 26.10.2012 20:16
pycha!
RenataZ-et 01.10.2011 09:25
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak