Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likierek jagodowy według Agi

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 2 kg
cukier 1 kg
spirytus 1 litr
arak 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Likierek jagodowy według Agi

Jagody przebieramy,usuwamy listki oraz szypułki,opłukujemy na sicie i wsypujemy do gąsiorka o pojemności 5l.Wsypujemy cukier i zalewamy taką ilością spirytusu,aby owoce były całkowicie zakryte.Szyjkę gąsiorka obwiązujemy gęstą gazą.Ustawiamy w nasłonecznionym miejscu.Po 4-5 tygodniach płyn znad owoców zlewamy,filtrujemy przez bibułkę.Mieszamy z arakiem i rozlewamy do butelek,zamykamy i odstawiamy na 3 miesiące:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 19.01.2012 20:34
pyszny
gacopierz23 21.12.2011 11:12
poproszę kieliszeczek :)
Neetka90 20.09.2011 16:58
świetny przepis :D
Mati13 11.06.2011 17:48
rewelacja
Justyna Jussstiii 15.04.2011 09:54
super
Ewelina38 12.04.2011 20:05
lubię takie trunki i poproszę lampeczkę :)
Justyna Jussstiii 10.04.2011 18:47
superrr
Marzena34 30.03.2011 13:05
taki troszkę rozweselający,super
Ania67 25.03.2011 10:34
Przyznam, że brzmi zachęcająco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak