Sposób przygotowania

Jagody przebieramy,usuwamy listki oraz szypułki,opłukujemy na sicie i wsypujemy do gąsiorka o pojemności 5l.Wsypujemy cukier i zalewamy taką ilością spirytusu,aby owoce były całkowicie zakryte.Szyjkę gąsiorka obwiązujemy gęstą gazą.Ustawiamy w nasłonecznionym miejscu.Po 4-5 tygodniach płyn znad owoców zlewamy,filtrujemy przez bibułkę.Mieszamy z arakiem i rozlewamy do butelek,zamykamy i odstawiamy na 3 miesiące:)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Przyznam, że brzmi zachęcająco
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    taki troszkę rozweselający,super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    superrr
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    lubię takie trunki i poproszę lampeczkę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    świetny przepis :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    poproszę kieliszeczek :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !