Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik (na małą brytfankę)

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 opakowanie
jaja 4 sztuki
mąka 1,5 szklanki
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia
kwaśna śmietana 3 łyżki
jabłka 1 kg
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik (na małą brytfankę)

Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami, z białek ubić pianę. Do utartej margaryny dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, śmietanę, a na końcu pianę z białek.
Obrane jabłka utrzeć na tarce, dodać masło i smażyć 15 minut. Ostudzić. Większą część ciasta wyłożyć na blaszce, wyłożyć jabłka i przykryć resztą ciasta. Upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 18.10.2011 14:15
pycha
IKrakowianka 19.09.2011 00:14
świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak